Mosselen (NL)


Recht uit de Zierikzee in Zeeland levert Pintafish vanaf heden ook Mosselen. Van het oogsten van het mosselzaad tot het verpakken van de mosselen heeft Neeltje Jans het ganse proces in eigen handen. Hier geen geknoei met buitenlandse mosselen die na een paar weken vakantie in Zeeuwse wateren als Zeeuwse mosselen verkocht worden, maar wel een authentiek Zeelands streekproduct (erkend als Zeker Zeeuws).. Dankzij deze officiƫle erkenning kunnen we u een lekkere, gezonde en authentiek Zeeuwse mossel presenteren. De Zierikzee staat er voor bekend dat ze erg voedingrijk is voor mosselen. Bovendien zijn deze mosselen afkomstig van bodemcultuur aan touwen in het water. Het is daar dat de mosselen het meeste voedingstoffen kunnen vinden. Ze zitten dan ook goed in het vlees.


Van bij de start van Pintafish hebben we regelmatig de vraag gekregen of het niet mogelijk was om aan mosselen te geraken. Er zijn geen Belgische mosselen te vinden, dus moesten we elders op zoek. Het is via onze contacten met Nederlandse vissers dat we Neeltje Jans gevonden hebben. Na de positieve ervaringen over de geleverde kwaliteit en de manier van werken gehoord te hebben zijn we zelf naar Zeeland getrokken om met de producent te overleggen. Na een rondleiding waren ook wij positief over de manier van werken. Na verder onderzoek ter plaatse (lekker!) hebben we dan besloten om de stap te wagen en ook mosselen in het aanbod op te nemen.


Het is niet evident om mosselen in het aanbod op te nemen omdat mosselen enkel vers verkocht kunnen worden. De logistiek heeft dus hele andere uitdagingen dan ons diepvries-magazijn. Door de korte keten en hygiƫnische manier van werken zijn de mosselen houdbaar tot dinsdag. Dat is ideaal om in het weekend lekker mosselen klaar te maken.


Proef zelf en overtuig u van de geleverde kwaliteit!


Op dit ogenblik hebben we Extra en Jumbo in het aanbod. De Extra-mosselen zijn het kleinste en het goedkoopste, maar bevatten per kilo wel het meeste mosselvlees (+-310gr per kilo mosselen).Moules (FR)